Travelers’ Choice: Ето кои са топ дестинациите, които да посетите през 2023, според потребителите на Trip Advisor

2023-та година започна и много от нас вече са готови със списъците си с дестинации. Мечтаем за красиви плажове, футуристични градове и спиращи дъха гледки. Потребителите на Trip Advisor мечтаят за същото. Ето защо, най-голямата платформа за пътешествия в света пусна списък с най-желаните дестинации за 2023-та година. А ние ви представяме 10-те най-добри. Можете ли да познаете коя е на първо място?

10. Истанбул, Турция

През вековете много култури са оставили своя отпечатък върху това ценно парче земя. Днес можете да усетите тези влияния от първа ръка, като разгледате махалите (кварталите) на Истанбул.

9. Доминиканска република

Доминиканската република възхищава посетителите със съчетанието си от бели пясъчни плажове и викторианска архитектура в стил „джинджифилови къщички“. Деветстотинте мили карибско крайбрежие превръщат островната държава Испаньола в рай за любителите на плажа.

8. Маракеш, Мароко

„Червеният град“ Маракеш е вълшебно място, изпълнено с пазари, градини, дворци и джамии. Изследването на интимните дворове и виещите се улички на историческата Медина може лесно да отнеме цял ден.

7. Крит, Гърция

Крит е средиземноморско бижу, родно място както на царят на олимпийските богове, така и съвременната европейска цивилизация. Той е богат на археологическа и митологична история, която е отразена в неговите древни руини и културни забележителности.

6. Канкун, Мексико

Слънчевият Канкун предлага много повече, отколкото може да се предположи от репутацията му на парти град. Множество прекрасни семейни курорти, в които няма драма, са подходящи за хора, които искат спокойно да се насладят на тропическия климат на Юкатан.

5. Париж, Франция

Да похапваш шоколад в кафене на тротоара, да се отпуснеш след цял ден разходки по Сена и да се възхищаваш на забележитлности като Айфеловата кула и Триумфалната арка… има ли нужда да казваме още.

4. Рим, Италия

Рим не е построен за един ден – и ще ви е необходим много повече от един ден, за да разгледате този вечен град. Той е истински колаж от площади, открити пазари и изумителни исторически обекти. Хвърлете монета във фонтана Треви, съзерцавайте Колизеума и не забравяйте да се насладите на италианската кухня.

3. Лондон, Обединено кралство

Лондон е много светове в един – от разкрепостения стил на Шордич до пънк атмосферата на Камдън и шикозния Портобело Роуд. Енергията на града означава, че няма два еднакви дни. Разгледайте кралски или исторически обекти, отбележете забележителности от списъка си, хапнете и пийнете в някои от най-известните пъбове в света.

2. Бали, Индонезия

Бали е жива пощенска картичка, индонезийски рай, който изглежда като фантазия. Насладете се на слънцето върху бял пясък или общувайте с тропическите обитатели, докато се гмуркате край кораловите хребети или цветните останки на военен кораб от Втората световна война.

1.Дубай, Обединени Арабски Емирства

Дубай е дестинация, която съчетава модерна култура с история, приключения с пазаруване и развлечения от световна класа. Посетете представление в Дубайската опера, разгледайте центъра на града от върха на Бурдж Халифа и прекарайте един следобед покрай Дубай Крийк, като разгледате суковете за злато, текстил и подправки.

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish