Tom Ford Black Orchid: Неочаквано завладяващ аромат

Парфюмът „Tom Ford Black Orchid“ е първият аромат, пуснат на пазара под марката „Tom Ford Beauty“ през 2006 г. Ароматът заинтригува още от самото начало с мощна комбинация от черна орхидея, напоена с ром слива и подправки. И макар комбинацията на някои да звучи странно, то реализацията е толкова удивителна, че всеки друг аромат бледнее пред него.

Увлечение по недостижимото

„Black Orchid“ се ражда от увлечението на Том Форд по недостижимото. Той е обсебен от идеята да открие неуловимата черна орхидея. За него тя представлява перфектното цвете: луксозно, елегантно, чисто и изтънчено.

tom ford black orchid

Поръчай от Notino

Този богат съвременен аромат се е превърнал в символ на чувствената непреходност на марката. Той ще ви потопи с лекота в незабравимо ароматно изживяване с емблематичните си тъмни акорди от черна орхидея, черна слива и черен трюфел. Ароматът е носител на многобройни награди на „Fragrance Foundation“, включително наградата на „Fragrance Hall of Fame“ през 2023 г. 

Черни плодове, цветя и цитруси

Ароматът „Tom Ford Black Orchid“, създаден в сътрудничество с парфюмеристите Дейвид Апел и Пиер Негрин, веднага привлича вниманието с връхни нотки на черен трюфел, касис, иланг-иланг и пенливи цитруси. Прочутият акорд на черна орхидея се разкрива във флорално-пикантната сърцевина и се смесва с гардения, жасмин и плодове по един наистина хипнотичен начин.

tom ford black orchid

Поръчай от Notino

Ноар Гурме

Базовите нотки на аромата съдържат „ноар гурме“ – акцент на мексикански черен шоколад, който е балансиран от пачули, тамян, мускус и ветивер, а ванилия и кехлибар придават кремообразност. По време на сушенето ароматът става наистина богат и съблазнителен. Ванилията се затопля, а дървото и мускусът стават отчетливо забележими с нотки на пачули.

„Black Orchid“ успява да бъде много неща едновременно: сладък, земен, топъл и пикантен. Тъй като парфюмът се състои от толкова разнообразна гама, голяма част от привлекателността му се крие в това да не знаеш какво да очакваш. След като го напръскаш обаче, той е неочаквано и силно завладяващ.

В какво още се състои уникалната привлекателност на „Tom Ford Black Orchid“?

tom ford black orchid

Поръчай от Notino

Той е обожаван още и заради своята унисекс привлекателност, тъй като този на пръв поглед мрачен аромат въздейства на сетивата като никой друг. Първоначално парфюмът е предназначен за жени, но бързо е възприет от мъжете и днес 30% от феновете на „Black Orchid“ са мъже.

Кадифена композиция за мъже и жени

Форд казва, че е следвал историческата традиция в парфюмерията. Парфюмът не е създаден с оглед на конкретен пол. Той вярва, че мъжете и жените могат да носят всеки от неговите аромати. Почитателите на „Black Orchid“ твърдят, че след като ароматът се смеси с химията на тялото, той се превръща в кадифена композиция, която не се усеща като мъжка или женска, а като просто луксозна.

Това е аромат, който няма да остане незабелязани и не можете да се страхувате от силната му плодова смес, дълбоките дървесни и знойни гурме акорди. Той е идеален за човек, който търси характерен аромат, нещо, с което да бъде запомнен. Той излъчва топлина и е идеален за зимата и специални поводи. Той ви дава допълнителен тласък увереност и уникалност в това което сте и което правите.

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish