Модел на седмицата: Sanlorenzo 52Steel

Безмълвни. Така се чувстваме при вида на Sanlorenzo 52 Steel. Суперяхтата, която направи своя дебют през 2018 е една от безспорните икони на Sanlorenzo. 

Но какво я прави толкова специална? 

Създадена с опита, придобит от успешната 46Steel, 52Steel е суперпахта с пет палуби. Тя дава на своя собственик безкрайни възможности за персонализиране. С лекота съчетава изисканата елегантност и непреходни линии, типични за яхта, създадена от Sanlorenzo. Плюс, разбира се, технически нововъведения.

Готова за пътешествия 

С обхват на движение от 5500 nm и здрав стоманен корпус, 52Steel може да се справи с всичко, което майката природа може да изправи на пътя ѝ. Огромните стабилизатори, с които яхтата е обурудвана, осигуряват стабилност, независимо дали е в открито море, или си почива на пристанището.  

В същото време 52Steel е вашият най-добър приятел, ако искате да се запознаете отблизо с най-популярните места за плаване. С нея може да обиколите Средиземно море, например. Нейният сравнително компактен размер не само означава, че ще бъде добре дошла дори в най-закътаното яхтено пристанище в Италия. Той ще позволи на гостите да се порадват на интимността, която нейният дизайн може да предостави. 

Sanlorenzo 52 Steel exterior

Готова за парти

Ако търсите 52-метрова моторна яхта с по-голям, по-просторен плажен клуб от 52Steel, губите времето си. Екипът от инженери на Sanlorenzo, заедно с дизайнерите в Officina Italiana Design, са измислили иновативно оформление, което използва и трите страни на тази долна палуба, за да създаде огромно пространство, подходящо за парти. Добавете към това отделна уелнес зона с джакузи, хамам и парна баня и ще получите истинско богатство за тялото и ума. Важно е да се отбележи, че подобен тип уелнес център е необичаен за яхти с размер под 60 метра, но 52Steel може смело да  се конкурира с по-големите.

Sanlorenzo 52 Steel interior

Басейнът 

Басейнът на 52Steel на Sanlorenzo сам по себе си може да е достатъчен, за да ви накара да обмислите покупката на 52Steel като следващата си суперяхта. Нито една друга яхта с такъв размер няма цяла кърма, посветена на луксозния начин на живот, както тази. Красивият басейн е с прозрачно дъно, което пропуска светлина до подлежащата зона. Така, освен зона за парти и бийч клуб, гостите са омагьосани и от невероятно светлинно шоу, дирижирано от слънцето, луната и водата. Това създава приказно усещане за всички, намиращи се отдолу, и носи на модела огромно признание и награди. 

Ако оставим на страна ефекта, който басейнът има върху намиращите се под него площи, той е чудесно място за почивка през деня със слънчеви панели, обграждащи водата, и удобни шезлонги, разположени около масички за кафе. 

Sanlorenzo 52 Steel interior

Елегантен дизайн

Officina Italiana Design пренася своя елегантен италиански стил от чертожната дъска към корабостроителницата, за да създаде този привличащ вниманието модел.  Впечатляващият обем на 52Steel е умело скрит зад непрекъснати линии и висококонтрастни елементи на надстройката, за да й придаде класен вид, който ще впечатлява в продължение на много години напред.

Но освен шестте луксозни каюти, събиращи до 12 гости, 52Steel разполага и с други характеристики, които биха могли да впечатлят дори най-взискателните. Основният салон е изключително светъл, благодарение на огромните прозорци и стъклени фасади. Той разполага с фоайе и бар, водещи до две отделни зони за сядане. Едната е по-официална с масички от изискан мрамор и отделена от останалата част с нисък, огледален шкаф. Другата е по-лежерна, с кино екран и салон за хранене, където гостите могат да се отпуснат.

„Връзката между екстериор и интериор чрез големи стъклени панели в днешно време е водещ фактор при проектирането и разработването на новите ни яхти“, казва Антонио Сантела, вицепрезидент по продажбите и маркетинга на Sanlorenzo.

Sanlorenzo Superyacht, със своя модел 52Steel, успя да запази репутацията, която марката е изградила. Тук отново виждаме усъвършенстване на детайлите, елегантност и технически иновации. Моделът е създаден, за да даде на своя собственик истинско усещане за морско приключение, комбинирано с несравним лукс и удобства.

Sanlorenzo 52 Steel at sea

Sanlorenzo 52Steel е и първия модел на броя на нашето печатно издание. Разберете повече за него ТУК. А, ако имате интерес към модела, обърнете се към нашите партньори от Best Boats Only!

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish