RESORT Колекции: Цвят, елегантност и лукс

Всеки любител на модата очаква с нетърпение лансирането на ежегодните круиз колекции на големите дизайнери. Облекла, вдъхновени от отдалечени тропически кътчета, разпръснати по целия свят. Кройки и цветове, които спокойно може да носите по време на следващото си яхтено пътешествие. Елегантност, съчетана с удобството, от което имате нужда, докато прекарвате дните си нежно олюлявани от морските вълни. 

И докато през изминалите години можехме да станем свидетели на представянето на тези модели на живо, сега гледаме модния подиум, както правим всичко останало: дистанционно и от дома. Разбира се, това не означава, че тези колекции са по-малко бляскави. Напротив, те отново са вдъхновени от места като Пулия и Капри и ни ентусиазират да планираме следващото си пътуване по море, окъпани в стил и класа. 

Ето как ни радват круиз колекциите за 2021-ва на някои от най-обичаните модни къщи: 

Carolina Herrera

круиз колекции 2021
Източник: Vogue

Този път вместо resort колекции Carolina Herrera пуска своята пролетна колекция за 2021 г.  като опит да следва модела see-now, buy-now. Но дори и с такава промяна моделите на дизайнера Уес Гордън не се отклоняват от идеята за блясък и елегантност. Това ясно се вижда при избора на цветове и обемни силуети. 

круиз колекции 2021
Източник: Vogue

Този сезон откриваме комбинацията между цветовете грейпфрут и червен пипер. Тя се появява върху рокли от тафта, бюстиета с форма на панделки, къси поли тип „балон“ и рокли. Всички те си партнират с още по-интересни модели. Виждаме рокля от деним и елегантни вечерни тоалети, които носят усещане за радост. А в тези несигурни времена именно това е нещото, от което имаме нужда.

Christian Dior

круиз колекции 2021
Източник: Vogue

Мария Грация Киури представи своята круиз колекция 2021-ва за Christian Dior чрез пряко предаване на площад Piazza del Duomo в Лече (малък град в Пулия, Италия), и то без публика. Тя се погрижи да почете културата на града с наистина прекрасно представление. Имаше оркестър и традиционна музика на Саленто, както и трупа, изпълняваща модерна интерпретация на италианския народен танц пицика. Почитането на традициите, стиловете и пасторалната среда на Лече беше допълнително подчертано от 90-те визии, създадени с материали от местни занаятчии. В колекцията откриваме дълги рокли с бродерии, дантелени панталони, пристегнати в кръста с широки кожени колани или бюстиета. Леки и ефирни ленени костюми, панталони и поли с флорални апликации придават на колекцията усещане за нежно и цветно италианско лято. 

Gucci

круиз колекции 2021
Източник: Vogue

Дизайнерът Алесандро Микеле не изневерява на вкуса си и в тази круиз колекция. Същият този вкус, който превърна Gucci в една от най-бурните и успешни марки на пазара. Неговите творения включват живи модели, смели цветове и богати текстури, този път с по-голям акцент върху бохемските стилове от 60-те. Представете си Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън на почивка в Сен Тропе. Дълги рокли с флорални щампи, огромни очила, шалове за глава и сафари якета са ключовите елементи на круиз колекцията за 2021-ва. Цветовете са ярки, интересни и присъстват в изобилие във всеки модел. 

Прочетете целия материал в нашия първи брой!

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish