POKER RUN 2021 – Поглед към най-голямото яхт събитие в България 

Когато си мислите за събития, включващи море, яхти и коктейли, може би се пренасяте в Италия, Франция или Испания. Ривиерата е чудесно място, на което собствениците на яхти да покажат своите павателни съдове, да се забавляват и дори да се включат в някое вълнуващо яхт събитие.

Но, дори нашето Черноморие да няма статут на cote d’azur, тук също се случват вълнуващи и забавни яхт събития, каквото е POKER RUN.

През 2021 година за трети пореден път се проведе вече ежегодното събитие Poker Run, единствено по рода си и вече вписано в календара на ексклузивните събития за България, организирано от Yacht Club Sozopol. Този изключителен формат е насочен към собственици на бързи моторни лодки и яхти, техните семейства и близки приятели. Както до сега, и през тази година събитието събра на едно място много специални гости, собственици и представители на едни от най-големите производители на яхти в Европа. 

КАКВО Е POKER RUN?

Събитието е базирано на играта Texas Hold ‘em. Участниците плават по предварително зададен маршрут с 5 топ локации на южното Черноморие. На всяка локация се организира различен вид събитие, а участниците теглят по една карта от предварително подготвено тесте. На финала всеки има 5 карти, които правят една ръка в покер играта. Печели играчът с най-силна ръка. Събитието няма състезателен характер, но за любителите
на адреналина е предложена скоростна отсечка, в която те могат да покажат възможностите на лодките си и своите капитански умения. 

КАКВО СЕ СЛУЧИ НА POKER RUN 2021?

Събитието стартира на 24.07.2021г. със закуска и кратък инструктаж в ресторант Spices,  намиращ се в Yacht Club Sozopol. След което, участниците и техните гости потеглиха към първата спирка – Марина Диневи в Свети Влас. Там ги очакваше специално парти в ресторант Il Siciliano, а след кратката почивка и коктейл, отплаваха към следващата спирка – Djanka Del Mar. Там, под дебелата сянка на дърветата, участниците и гостите се насладиха на вкусен барбекю обяд, преди да отплават към финалната спирка – гала вечерята в изискания ресторант Azahar, намиращ се на сала на Yacht Club Sozopol. 

И тази година, официален спонсор на събитието е Porsche Bulgaria, а участниците в събитието се запознаха отблизо и с останалите спонсори:

  • Технополис;
  • Практикер;
  • Гранд Оптикс;
  • Палм казино;
  • Еконт;
  • BNK Wines;
  • A1;

СПЕЦИАЛНИТЕ ГОСТИ

По време на Poker Run 2021, освен участниците и техните гости, на събитието присъстваха собственици и регионални мениджъри на едни от най-големите производители на луксозни яхти, сред които: 

Джанмария Сапотити – Sales Manager, Sanlorenzo S.P.A.

Sanlorenzo е в момента най-мощният производител на яхти започващи от 78 до 126 фута, яхти произведени от стъклопласт, 44 метра от алуминий и от 52 до 70 метрови метални.
Всички лодки на марката са създадени custom за всеки клиент. За създаването им Sanlorenzo работят с най-добрите и известни дизайнери и архитекти в Италия. Качеството на материалите и техниката са без никакъв компромис, което ги прави любими не само за собственика и гостите, но и за екипажа. Невероятно сигурни и красиви!

Умберто Капели – Собственик на Capelli Boatyard

Компанията на Капели Capelli Boatyard е създадена в далечната 1974 г. в Кремона (Северна Италия) от бащата на Умберто, Давиде, който започва строителството на плавателни съдове от фибростъкло. Повратна точка за компанията е изложението в Генуа през 1986 г. На него те представят първата 4.7-метрова рибарска лодка, която се превръща в атракция на изложението.

Фабио Пламенте – Pardo

Създадени през 1973г. Cantiere del Pardo са произвели повече от 1400 яхти към днешна дата. С новата си моторна линия те бързо завзеха както пазари така и много сърца по света.
Лодките се открояват с индивидуален стил, made in Italy. Само с един поглед може да различите едно Pardo във всяка марина.
Съчетанието между модерен прогресивен дизайн и нови технологични решения правят марката много желана.
Герасимос Петратос  – Technohull

Тази марка е невероятна комбинация между спортна лодка, развиваща впечатляващи скорости и най-високо ниво на лукс. Невероятните резултати, които постигат, са недостижими от следващите ги компании. Освен скорост Technohull имат и невероятни параметри в разхода на гориво. 

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish