Малта: Най-новият център за супер яхти на Средиземно море

Основавайки се на морските си традиции през последните години Малтийските острови се утвърдиха като важен център за супер яхти на Средиземноморието.

Когато говорим за супер яхти Монако и Кан са първите дестинации, които ни идват на ум. Блясък, слънце и огромни плавателни съдове, които предизвикват възхищението на всеки, който ги погледне. Но знаете ли, че през последните няколко години може да видите също толкова внушителни яхти и на едно друго средиземноморско местенце? 

Красотата на Малта

Над 300 слънчеви дни годишно

Повече от 300 слънчеви дни в годината. Дълбоки естествени пристанища. Обширни съоръжения за преоборудване и ремонт на суперяхти и фантастична инфраструктура, Малта е идеалната врата към най-популярните средиземноморски места за плаване. В сърцето на острова се намира дълбоководното пристанище Grand Harbour Marina, едно от най-големите естествени такива в региона. То е идеално разположено за яхти, които търсят спирка за зимата. То е чудесно и за круизни пътувания из Малта и съседните острови Гозо и Комино. Самата крайбрежна ивица има фон от наблюдателни кули, паметници, арки и древни търговски къщи. Тук откриваме и множество магазини и дори морски музей. 

Организирайте своето пътешествие до Малта още днес!

Старинни дворци и оживена, културна сцена

Точно срещу яхтеното пристанище се намира град Валета, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Той е динамична столица с многолика култура, китни местенца за хранене и какви ли не развлечения. В старинните дворци и сградите с цвят на мед се помещава оживена културна сцена от независими кафенета и барове. Caffe Cordina е истинска институция, известна със своите сладкиши, а Rubino е мястото, където можете да опитате традиционни местни ястия. Обратно по крайбрежната улица се намират някои от най-предпочитаните ресторанти в града. Сред тях е и една от петте гастрономически дестинации със звезда Мишлен, която може да бъде открита на острова. Любимо местенце за ранни вечерни питиета на посетителите на суперяхти е виненият бар Cru. А Yard 32 е мястото, където можете да намерите повече от 180 вида джин.

Организирайте своето пътешествие до Малта още днес!

Спиращи дъха гледки

По време на плаването около Малта ще се натъкнете на живописни рибарски селища, красиви места, на които да пуснете котва, пещери и уединени заливи. От Марсакслок до Голдън Бей и Гнейна на юг, до Мелиеха, Селмун и залива Сейнт Пол на север, островът определено има какво да предложи на мореплавателите. За запалените изследователи задължителни дестинации са островите Комино и Гозо, които се намират близо и предлагат защитени котвени стоянки, кристално чисти води и фантастични плажове. С толкова много възможности не е изненадващо, че Малта бързо се превръща в горещата точка на Средиземноморието за яхтинг.

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish