Cannes Yachting Festival: Откриваме яхт сезона

Свикнали сме да свързваме септември с края на летния сезон и началото на есента. Но, ако сте любител на плаването, знаете, че септември всъщност бележи началото на яхтинг сезона. Всичко започва с Cannes Yachting Festival.

Грандиозно събитие

След по-малко от две седмици Vieux Port и Port Canto ще бъдат домакини на изданието на Cannes Yachting Festival 2023 г. Тази година професионалисти и ентусиасти ще могат да се възхитят на повече от 700 лодки, които току-що са напуснали най-престижните френски и международни корабостроителници.

Фестивалът ще бъде открит във вторник, 12 септември, в 10 ч. сутринта и ще продължи 6 изключителни дни. За най-голямо удоволствие на посетителите ще бъдат разкрити най-красивите скъпоценни камъни в моторната и ветроходната техника. Te ще се насладят и на най-новото морско оборудване и най-висок клас услуги. Фокус на събитието е и чисто новото пристанище с малки моторни лодки от 8 метра.

port canto

Организация на най-високо ниво

„Остават две седмици до откриването и нямаме търпение да видим нашите посетители и изложители. Изграждането на фестивала започна на 14 август. Всичко върви добре. Понтоните и палатките се поставят, за да се настанят лодките и щандовете. Благодарение на подкрепата на нашите партньори, се движим по план“, сподели директорът на фестивала Силви Ернолт. След това добави: „Както всяка година, Фестивалът в Кан открива сезона с изключително еклектично предложение. Имаме удоволствието да посрещнем 610 изложители и близо 700 лодки. От тях 130 правят своите световни дебюти. Нашите посетители ще могат да видят crème de la crème на морската индустрия. Не само с най-известните корабостроителници и производители на оборудване, но ще могат да се запознаят и с новодошлите в бранша, малки компании или стартиращи фирми, които идват да представят своите творения.“

Crème de la crème на морската индустрия

Както всяка година, Фестивалът ще бъде организиран между Vieux Port и Port Canto с моторни лодки, тяхното оборудване и Luxury Gallery, нишов сектор, посветен на лукса и начина на живот, от една страна и света на ветроходството от друга страна, със 120 нови еднокорпусни и многокорпусни лодки, брокерския сектор с около петдесет лодки втора употреба с дължина от 22 метра и зоната на водните играчки, които посетителите толкова много ценят.

cannes yachting festival 2023

С грижа към околната среда

От единия до другия край на Кроазет всичко, което се показва на фестивала, е изпълнено с открития. Не е за изпускане и „Стартъп селището“, създадено в партньорство с Mer Angels и BNP Paris Banque Privée, което за трета поредна година събира дузина иновативни стартиращи фирми от морската индустрия.

Тъй като корабостроителниците и производителите на оборудване бавно, но сигурно поемат курс към екологията и отделят значителна част от бюджета си за научноизследователска и развойна дейност, нарастващият брой екологично ефективни иновации в индустрията, които са съобразени с околната среда, се популяризират чрез маршрута „Зелен маршрут“, който е обозначен със специални табели, за да насочва посетителите.

Вече нямаме търпение да стъпим на френска земя, а вие очаквайте новини от световната яхт столица! Повече за събитието разберете в официалния САЙТ.

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish