Cala del Forte Marina: Перлата на Средиземноморието

Сгушено в сърцето на Френската ривиера, Княжество Монако е място за игра на богатите и известните. То е дом на някои от най-луксозните яхти в света, а Cala del Forte Marina е едно от най-новите попълнения към вече впечатляващия набор от яхтени пристанища в княжеството.

Лукс на метри от Италия

Разположено в крайбрежния град Вентимилия, точно от другата страна на границата с Италия, Cala del Forte Marina е модерно яхтено пристанище, което е построено с мисъл за устойчивост и отговорност към околната среда. Пристанището е резултат от съвместната дейност на пристанищата на Монако, Международното пристанищно дружество на Монако (SMIP) и община Вентимиля. То разполага със 178 кейови места с размери от 6 до 60 метра. Може да приема яхти с дължина до 100 метра.

Cala del Forte Marina

С мисъл за околната среда

Една от отличителните черти на марината е нейният екологичен дизайн. За да намали въглеродния си отпечатък, марината използва редица иновативни технологии. Сред тях са система за топлообмен на морска вода, LED осветление и слънчеви панели. Пристанището разполага и с пречиствателна станция за отпадни води и център за сортиране на отпадъци, които спомагат за минимизиране на въздействието му върху местната околна среда.

Удобства за любителите на лукса

В допълнение към устойчивия си дизайн, Cala del Forte Marina предлага редица удобства за собствениците на яхти и техните гости. Пристанището разполага с консиерж, който може да организира всичко – от резервации за ресторанти до чартъри на частни самолети. Има също така яхтен клуб, фитнес център и спа център, както и избор от магазини и ресторанти.

Cala del Forte Marina

Защита от природните стихии

Местоположението на яхтеното пристанище Кала дел Форте също е основна притегателна сила за собствениците на яхти. Пристанището е разположено в залив, който предлага защита от природните стихии и гарантира спокойно и мирно акостиране. Пристанището е удобно разположено и в близост до някои от най-популярните дестинации на Френската ривиера, включително Монако, Ница и Кан.

Cala del Forte Marina

Като цяло Cala del Forte Marina е съоръжение от световна класа, което поставя нов стандарт за луксозните яхтени пристанища. Ангажиментът му за устойчивост и отговорност към околната среда е похвален. A широката гама от удобства и отличното му местоположение го превръщат в задължителна дестинация за собствениците на яхти и техните гости.

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish