25 корабостроителници, които създават най-добрите суперяхти_ част 1

Индустрията на суперяхтите е свят, който ви предлага луксозни приключения из цялото земно кълбо – от Съединените щати до Великобритания, Холандия, Германия или красивото италианско крайбрежие. От кристално чистите води на Карибите до Средиземно море, тези зашеметяващи яхти са построени от висококвалифицирани професионалисти, които ви осигуряват само най-доброто майсторство.

Като потенциален собственик на яхта можете да почерпите вдъхновение от всяка от тези компании и да изберете това, което е най-подходящо за вашите нужди. Тъй като има толкова много неща, които трябва да вземете предвид, за да ви помогнем  съставихме подробен списък на 25-те най-добри корабостроителници на яхти в света.

Ето кои са те:

25. Wally

Една от най-добрите марки яхти в диапазона 30-50′, Wally е италианска компания, която е специализирана в производството на бързи моторни яхти, но строи и прекрасни ветроходни кораби. За тези от вас, които обичат скоростта, ще се зарадвате да чуете, че повечето от техните яхти са изработени от ъглов въглероден композит и фибростъкло, което ви позволява да се промушвате през вълните.

Wally 118 WALLYPOWER

24. Riva

Основана през 1842 г. на езерото Изео в Италия, Riva бързо се превръща в легенда за състезателните яхти и оттогава поддържа репутацията си. Един от най-добрите производители на круизни яхти в света в категорията 30-50 фута, Riva предлага елегантен външен вид и впечатляващо представяне.

Riva Dolceriva

23. Azimut

Естетическата привлекателност и класическият италиански дизайн правят тази компания една от най-търсените. Италианската корабостроителница разработва иновативни решения, като например хибридни двигатели и използване на нанотехнологии, благодарение на които дълготрайните покрития на корабите й оказват по-малко въздействие върху околната среда.

Azimut Grande Trideck

22. Dynamiq

Италианска марка суперяхти, разположена на брега на Тоскана, с яхти, проектирани по най-високите стандарти, определени от морските архитекти в Нидерландия. Проектирани в Монако, плавателните съдове на Dynamiq със сигурност ще отговорят на нуждите на напредничаво мислещите мореплаватели. Някои от наличните варианти са с хибридна технология и луксозни характеристики, които са лесни за персонализиране.

С дължина от 90 до 165 фута можете да построите свой собствен кораб според нуждите си. Те не само изглеждат впечатляващо с готиния си дизайн, но и ви предлагат стрхотни удобства.

Dynamiq GTT135 CARAT

21. Sunreef

Водеща в света на марките катамарани, компанията произвежда своите характерни модели, плавателни съдове от 60 до 100 фута, както и върхови модели с размери 150-210 фута. Корабостроителницата им се намира в Гданск, Полша, морски град с богати традиции в областта на военноморското строителство.

Те са известни и с това, че създават екологично-електрически двигатели, които са полезни за околната среда с иновативните си решения за задвижване. Техните устойчиви материали включват структури на база базалт и лен при производството на корпусите.

Sunreef 49m Power

20. Ferretti

Друга прочута италианска корабостроителница, открояваща се с дизайн, който прави плавателните им съдове изключително лесни за използване. Флотът на Ferretti се състои от 500 до 1000 проекта, но всички те са проектирани с мисъл за вашето благополучие и комфорт. Можете да избирате от огромно разнообразие от дизайни, цветове и форми, за да създадете яхтата на мечтите си.

Ferretti Yachts 500

19. Fincantieri

Fincantieri разполага с мрежа от 18 корабостроителници на четири континента, два проектантски центъра и изследователски център, а през 230-годишната си история е построила повече от 7000 кораба. Ако това не е достатъчно впечатляващо, те със сигурност ще ви убедят с луксозните си яхти, проектирани за вашето удоволствие.

Високи технологии, високо качество и висока производителност – това са характеристиките, с които те се отличават, а уникалният им дизайн се допълва от най-съвременни технологии.

Fincantieri Concept Blanche

18.Nautor’s Swan

Финландската марка яхти, основана от Пека Коскенкила през 1966 г., е специализирана в производството на високопроизводителни ветроходни яхти. Красивият дървен интериор е техният отличителен белег, а високотехнологичните им удобства са в крак с времето. Техният материал от стъклопласт ги изведе на върха в категорията на състезателните платноходки.

Nautor’s Swan ClubSwan 125

17. Sanlorenzo

Намирайки се в челната тройка на производителите на яхти с дължина над 80 фута в своята категория, Sanlorenzo представи разнообразие от нови яхти през последните няколко години. Характерният за тях светлосин стоманен корпус преобладава във всички техни модели, като например асиметричната яхта SL102 или 171-футовата им поръчкова яхта Seven Sins.

Сред другите дизайни, които си струва да се споменат, са новите им попълнения SX112, 164-футовият 500EXP Ocean Dreamwalker lll или 210-футовият 64Steel.

Sanlorenzo SX112

16. Rossinavi

Rossinavi работи с някои от най-добрите световни дизайнери, за да предложи уникален и футуристичен дизайн. Едни от най-популярните суперяхти през последните няколко години са 160-футовата Endeavour ll и 161-футовата Aurora. Ахил Салвагни е отговорен за двата дизайна, но те са доста различни един от друг.

Rossinavi / Enrico Gobbi Alfa 50

15. Baglietto

Друга италианска компания съществува от 1840 г., когато Пиетро Балието започва да строи дървени риболовни кораби в задния си двор. Той разширява дейността на компанията си, като произвежда лодки за крале и папи, а през 1906 г. създава първия си двигател с вътрешно горене.

В крайна сметка компанията е спасена от фалит от Gavio Group и получава нов облик с въвеждането на новата си моделна линия, която варира от 43 до 230 фута яхти. Тяхната Silver Fox, която беше пусната на вода през 2018 г., е проектирана от Франческо Пашковски и лесно може да се счита за истинско произведение на изкуството.

Baglietto 38M

14. Mangusta

Компанията е собственост на семейство Балдучи и е основана през 1985 г. Специализирани са в производството на луксозни спортни яхти и суперяхти за пътешествия, които можете да персонализирате според личните си предпочитания. През 34-годишната си кариера са построили повече от 300 яхти и все още са силни.

Mangusta Oceano например е една от яхтите с голям обсег на плаване, която може да измине до 5000 мили. Серията Mangusta Maxi Open предлага скорост, стабилност и тишина. А тяхната GranSports е серия с бързо изместване, която покрива дълги разстояния.

Mangusta Sport 104
Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish