25 корабостроителници, които строят най-добрите суперяхти_част 2

Индустрията на суперяхтите е свят, който ви предлага луксозни приключения по цялото земно кълбо – от Съединените щати до Великобритания, Холандия, Германия или красивото италианско крайбрежие. От кристално чистите води на Карибите до Средиземно море, тези зашеметяващи яхти са построени от висококвалифицирани професионалисти, които ви осигуряват само най-доброто майсторство.

Вижте втора част на най-добрите корабостроителници, които създават спиращи дъха яхти!

Припомнете си първа част ТУК

13. Princess Yachts

Създадена през 1965 г., тази британска компания се превръща в конгломерат с множество производствени обекти. Те произвеждат съвременни яхти в седем класа, вариращи от открити лодки до мегаяхти. Флагманът им Imperial Princess, 131-футова 40-милиметрова суперяхта, има голям интериор и много естествена светлина.

Техният модел R35, един от най-иновативните им, е изграден със система от фолио, която намалява съпротивлението и може да доведе до революция в яхтинга, и е проектиран от Pininfarina, същото прочуто дизайнерско студио, което работи и с Rossinavi.

Princess Yachts X80

12. CRN

Перлата в короната на групата Ferretti, CRN е известна със своята забележителност Chopi Chopi, 262-футова мегаяхта. Различните гами на 180-футовата Atlante във военен стил, елегантният корпус на 239-футовата Yalla или дори високотехнологичната яхта Cloud 9 показват различните възможности за персонализиране от CRN Yachts.

Ferretti инвестира много пари в корабостроителницата си в Анкона, а тяхната трипалубна моторна яхта, както и Superconero, са само някои от подобрените версии на основните модели, които ги изведоха напред в класацията на най-добрите корабостроителници.

CRN 142 Superyacht

11. Sunseeker

Една от най-важните корабостроителници в Обединеното кралство, Sunseeker, произвежда повечето от своите кораби в Пул, Дорсет. Мястото им в света на яхтинга е осигурено с четири модела суперяхти с дължина от 116 до 161 фута, както и с моторните яхти с дължина от 76 до 100 фута. Те произвеждат и високопроизводителни лодки, наред със спортни и круизни яхти с дължина от 52 до 744 фута.

В миналото Sunseeker е произвеждала само от композитни материали, но оттогава е разширила дейността си до алуминий. Експертният опит на ICON, дизайнът и пазарният им нюх са това, което ги поддържа конкурентоспособни в света на яхтинга.

Sunseeker 161

10. Royal Huisman

Една от най-старите корабостроителници в Холандия съществува от 1884 г. Разполагат с три големи завода – един във Воленхове, един в Амстердам и трети в Емден, където могат да строят големи яхти с дължина до 266 фута. Техният флот е добре известен с ветроходните суперяхти Gliss, Antares и Sea Eagle, наред с много други.

Ngoni, 190-футов кораб с еклектичен интериор, и 184-футовият класически Aquarius са някои от популярните им модели. Project Phi е най-новото попълнение към вече солидния им флот, а концепцията Apex 850 вероятно също ще бъде превърната в реалност.

Royal Huisman Sea Eagle II

9. Perini Navi

Две корабостроителници в Италия и трета в Турция са местата, където в момента се изграждат най-новите попълнения в гамата им. Преструктурирането на ръководството на компанията през 2017 г. доведе и до значително обновяване на флота им. Новите линии като серията E-volution Yacht, Argonaut, Heritage и Voyager ще бъдат новият фокус на Perini Navi.

Понякога е необходима промяна и новите им иновации се оказват успешни. Техните модели с хибридно задвижване, като Eco-tender, са създадени, за да бъдат в крак с промените, необходими за околната среда.

Perini Navi Maltese Falcon

Прочетете още: Малтийският сокол: Една от най-големите яхти в света

8. Nobiskrug

Разположена в Северна Германия, Nobiskrug работи в две съоръжения, които строят кораби с дължина от 197 до 1398 фута. 115-годишната компания е пионер в областта на суперяхтите със своя модел Tatoosh от 2000 г. В нея работят повече от 1000 професионалисти, които са отличници в този бизнес.

262-футовата Artefact беше спусната на вода едва миналата година и с 2999 GT е най-голямата по обем суперяхта в света. Тя е и първата в света, която отговаря на изискванията на IMO за емисии Tier lll. Собственото производство на всичко – от конструкцията на корпуса до механичните работи – ги прави една от най-разнообразните и екологични компании в своята категория.

Nobiskrug Sailing Yacht A

Прочетете още: Ветроходна яхта A: Супер яхтата на 22-ри век

7. Feadship

Известната нидерландска компания включва семейните корабостроителници De Vooght Naval Architects, De Vries и Van Lent, които се намират в Амстердам, Aalsmeer, Kaag и Makkum. Отговорни за десетки поръчкови спускания на вода през последните седем десетилетия, те са считани за холандската сила.

Symphony, 333-футовият пионер, който ще премине 100-метровата граница, и 312-футовият Faith имат собствена хеликоптерна площадка с хангар на предната палуба, а на кърмовата палуба – плувен басейн със стъклен под. Това са само някои от най-известните им модели, имат и много други, които можете да проучите, ако се интересувате.

Feadship 58m Larisa

6. Amels

Тази холандска компания е базирана във Влисинген и е един от най-добрите строители на суперяхти в света. Работейки повече от 100 години, те предлагат изцяло поръчкови и лимитирани версии, вариращи от 108 до 272 фута дължина на борда. Съоръженията им се използват както за военни, така и за търговски кораби, а в тях работят най-квалифицираните работници в бранша.

Най-забележителните им пускове през последните няколко години са 243-футовата Universe, 205-футовата Sea & US, както и 189-футовата Volpini 2. Потенциалните собственици могат да персонализират интериора и екстериора според вкуса си.

Amels 206 Yacht

5. Benetti

Един от най-старите и най-големи строители на суперяхти в света, Benetti произвежда яхти по поръчка от 1875 г. насам. В момента те имат 97 яхти в процес на изграждане, по-големи от 78 фута. Ironman, Metis и Spectre са едни от най-новите им попълнения. В момента в корабостроителницата в Ливорно се строи 351-футовата гигаяхта FB277.

Смята се, че тяхната Luminosity се оценява на повече от 200 милиона евро и се превърна в една от 10-те най-големи суперяхти, доставени през 2019 г. Доста невероятно!

Benetti Oasis 40M

4. Heesen

Основана през 1978 г., тази холандска марка суперяхти е специализирана в строителството по поръчка. Поради това флотилията им е ограничена, така че има три различни начина да притежавате лодка Heesen. Чрез програмата Pure Custom купувачът може да си поръча уникален индивидуален дизайн и инженеринг.

Програмата Platform Concept предлага индивидуален екстериорен дизайн, но стандартно инженерно изпълнение, а третата възможност е да се закупи чисто нова супер яхта по поръчка веднага след като бъде предоставена за закупуване. Galactica Super Nova е най-голямата им построена яхта с дължина 230 фута, а Maximus, с отворен кокпит и басейн с водопад, е специална яхта, която със сигурност ще се хареса на някого.

Heesen Yachts Project Maximus

3. Oceanco

Тази холандска компания, базирана в Албласердам, е сравнително млада и съществува от 1987 г. Тя е специализирана в производството на експедиционни яхти по поръчка с дължина от 262 до 459 фута. През 2018 г. конструкторът пусна на вода Project Bravo, който е с икономичен и екологичен иновативен дизайн. Техните зелени технологии преобладават в най-новото попълнение на флота им.

Най-известните им суперяхти са 311-футовата Indian Empress и 300-футовата Equanimity. Тяхната Black Pearl, 350-футова технически усъвършенствана проектирана ветроходна суперяхта, е самостоятелна.

Oceanco Esquel Yacht Concept

2. Abeking & Rasmussen

Тази семейна фирма, която успешно установява нови технологични стандарти, се намира на другия бряг на реката от Лурсен в Германия. От 1917 г. насам те са най-добрите в производството на военноморски плавателни съдове и са специализирани в производството на плавателни съдове за брегова охрана и патрулни кораби, както и на яхти по поръчка. Германското инженерство в най-добрия си вид, A&R е иновативна компания, която не се страхува от промените.

Те разработват хибридна горивна клетка, задвижвана от метанол, която отделя само чиста пара – първата в света без въглеводородни емисии. Aviva, 321-футов флагман, разполага със собствен корт за тенис на гребла на територията на кораба.

Abeking & Rasmussen Soaring

1.Lürssen

Lürssen е семейна компания, която вярва в производството на най-качествените яхти в света. Съсредоточена върху съвършенството, тази германска компания е още един лидер в света на луксозните яхти. Осемте им корабостроителници, разположени в северната част на страната, са отговорни за построяването на повече от 13 000 плавателни съда от 1875 г. насам.

Те правят всичко, което е необходимо, като се започне от строителството на нови яхти и се стигне до преоборудване, ремонт и поддръжка на място. Емблематичната Azzam, най-голямата суперяхта в света, е дълга 590 фута, проектирана е с най-висококачествена дървена дограма и мебели по поръчка във вътрешността на високотехнологичен корпус.

Lurssen Azzam Superyacht

Едно нещо е сигурно, ако сте на пазара за луксозна яхта, в момента имате толкова много възможности. Най-големият проблем ще бъде да изберете само една марка, с която да работите при проектирането на вашата мечтана яхта. Надяваме се, че сте получили цялото вдъхновение, от което се нуждаете, от нашия списък и ще изберете най-доброто за себе си. А ние можем да ви пожелаем само щастливо плаване.

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish