24 спиращи дъха яхти, собственост на световни знаменитости _част 2

Всички обичаме да научаваме повече за живота на любимите си знаменитости. Той е бляскав, изпълнен с лукс и много и разнообразни играчки. След като достигнат определен статус, притежаването на яхта е нещо като втора природа за тях. За това в следващите редове ви представяме именно яхтите на някои от най-големите знаменитости в света.

Общото между всички тези знаменитости е любовта към морето, както и нуждата да избягат от постоянните снимки на папараците. На собствените си частни яхти те могат да се отпуснат и да бъдат себе си, както и да прекарат известно време с приятелите и семейството си.

Мечтали ли сте някога да плавате на луксозна яхта? Най-вероятно всички сме мечтали в някакъв момент. И тъй като обичаме да навлизаме малко по-дълбоко в живота на любимите си знаменитости, решихме, че най-подходящият начин за това, е като направим списък на луксозните яхти, които притежават.

Оставяме приказките на страна и ви представяме с голямо удоволствие и удивление 24-те най-невероятни яхти на знаменитости в света. Вижте ТУК първа част на най-известните звездни яхти в света.

12. Cyan – яхтата на Боно

Когато има нужда да се оттегли, за да се възстанови след напрегнатия си живот на път, рокзвездата Боно се оттегля на луксозната си яхта Cyan. Построена от Codecasa, тя често носи другото си име – Kingdom Come. Тази яхта, дълга 160 фута или 49 метра, може да развие скорост до 20 възела.

Плавателният съд разполага с детски роял, разбира се. Наред с другите удобства, на яхтата ще намерите вълноходи, съоръжения за гмуркане, кайт сърф и собствен плувен басейн.

Cyan Yacht / Codecasa

11. Venus – яхтата на Стив Джобс

Няколко години преди смъртта си Стив Джобс иска от Филип Старк да построи тази яхта. За съжаление той така и не успява да види крайния резултат, но вдовицата му Лорийн Пауъл Джобс я притежава и до днес. Вдъхновен от дизайна на магазините на Apple, плавателният съд има много стъклени елементи и се управлява от група 27-инчови компютри iMac. Електронната комуникационна система от най-висок клас е една от най-добрите и тя улеснява изпращането на съобщения на борда. Яхтата разполага с шест спални, така че в нея могат да се настанят до 12 гости.

Venus Yacht / Feadship

10 Privacy – Яхтата на Тайгър Уудс

Един от най-великите играчи на голф в света оправдава статута си на знаменитост. Макар че преди няколко години е бил свидетел на спорове, той все още е една от най-популярните знаменитости на планетата. Яхтата му, наречена Privacy, е дълга 154 фута, или 47 метра. Тя е толкова удобна, че той я използва като втори дом, когато играе на големи турнири далеч от дома. Джакузито, декомпресионната камера и мокрият бар помагат на спортиста и на девет други гости да се отпуснат и да релаксират.

Privacy Yacht / usatoday.com

9. The TM Blue One – яхтата на Валентино Гаравани

Наречен на името на родителите на модния маниак – Тереза и Мауро, TM Blue One е основното място за почивка на Гаравани и неговото обкръжение. Яхтата му е проектирана от архитекта Питър Марино – същият, който е проектирал и апартамента му в Ню Йорк. Той я притежава от 1988 г., вероятно най-дълго от всички знаменитости, споменати в този списък. На борда му често има хора, а понякога организира тематични партита, в които гостите му се насърчават да участват.

The TM Blue One Yacht / boatinternational.com

8. Hokulani – яхтата на Никол Кидман

През последните няколко десетилетия Никол Кидман се превърна в една от най-добре платените актриси в историята. През годините тя разумно борави с парите си, а Hokulani е не само бягство, но и чудесна инвестиция. Известна с това, че се занимава с много благотворителна дейност, тя има нужда от почивка от време на време. Обича да се разхлажда на специално изработената си яхта, която е снабдена с централизирана система за забавление, платформа за плуване, както и с много други луксозни екстри. Hokulani е достатъчно голяма, за да побере до 20 гости.

Hokulani Yacht / superyachttimes.com

7. Necker Belle – бившата яхта на Ричард Брансън

Със собствеността си върху над 400 марки Ричард Брансън е един от най-богатите музикални магнати в света. Британският магнат стои зад Virgin Records, но не спира да се отдава на множество благотворителни организации и да кара служителите си да се чувстват ценени. Един от най-бързите катамарани, съществували някога, може да развие скорост до 20 възела. Не е от най-големите яхти в нашия списък, но може да побере до десет гости. Предлага се и за наемане на седмична цена от над 100 000 щатски долара.

Necker Belle Yacht / charterworld.com

6 EOS – Яхтата на Даян фон Фюрстенберг

Известната модна дизайнерка и съпругът ѝ Бари Дилар притежават EOS, една от най-големите частни яхти в света. Тъй като в миналото е била истинска принцеса, модната дизайнерка е свикнала да живее като кралска особа. Пусната на вода от прочутата марка яхти Lurssen, тази невероятна ветроходна яхта е стилна и просто красива и е видяла много пищни събирания на висшето общество. Някога тя е била една от най-дългите яхти в света с дължина 305 фута. Преди да се запали извън Норвегия през 2012 г. За щастие, не се съобщава за жертви.

EOS Yacht / boats.drivemag.com

5. Vajoliroja – яхтата на Джони Деп

Ако има известна личност, която е предизвикала много клюки през последните няколко месеца, то това е не кой да е, а Джони Деп. Но ние не сме тук, за да говорим за това. Най-ценното му притежание, Vajoliroja, е модерна суперяхта, която е построена в Турция. С дължина 47 метра, или 154 фута, той прекарва времето си в плаване по любимите си места. Яхтата е кръстена на семейството му с бившата му съпруга Ванеса Паради и двете му деца – Лили Роуз и Джак. През 2016 г. той я продава на Джей Кей Роулингс, която също се оказа въвлечена в своите акции на противоречия през последните няколко години.

Vajoliroja yacht / autoevolution.com

4. Octopus – яхтата на Пол Алън

Самоукият милиардер стана един от най-известните хора в света благодарение на участието си в Microsoft. В случай че не знаете, той е този, който заедно с приятеля си от детинство Бил Гейтс основава  корпорацията. Неговата суперяхта, наречена „Октопод“, разполага с множество зали за игри, две подводници, звукозаписно студио, спа център и много други луксозни удобства. Двете хеликоптерни площадки улесняват достъпа до нея от всяко място. Преди смъртта си той прекарваше много от свободното си време на борда.

Octopus Yacht / Burgess

3. Eclipse – яхтата на Роман Абрамович

Олигархът Абрамович, чието нетно състояние се оценява на над 12 милиарда долара, е собственик на Norilsk Nickel, Millhouse LLC, Evraz и футболния отбор Chelsea FC. Това е така допреди няколко седмици, когато Тод Бьоли става собственик. Все пак той е един от най-богатите хора в света, а любимата му яхта “ Eclipse “ е една от най-големите частни яхти в света. Тя е дълга 533 фута, има две площадки за хеликоптери, два плувни басейна и миниподводница. С 24 каюти, няколко хидромасажни вани и дискотечна зала той може да покани многобройни гости на борда, за да си прекарат добре.

Eclipse Yacht / Blohm+Voss

2. Seven – яхтата на Дейвид и Виктория Бекъм

Дейвид Бекъм е новият собственик на Riva Argo 90, която е нарекъл Seven, по името на емблематичния номер на футболната си фланелка. Лодката е конструирана от инженерния отдел на Ferretti за морска архитектура. Officina Italiana Design са отговорни за дизайна на интериора и екстериора на яхтата. Дизеловият двигател на MTU й позволява да развива скорост до 30 възела. Яхтата е пусната на вода през октомври 2021 г. и има някои доста интересни характеристики. Сред най-забележителните ѝ дизайни е мястото за излежаване на слънце на предната палуба. Те притежават и яхтата Seafair, която е наречена „Изтънчената дама“, за Виктория.

Seven Yacht / boatinternational.com

1. Topaz – яхтата на Мансур Бин Зайед Ал Нахаян

Заместник министър-председателят на Обединените арабски емирства Мансур Бин Зайед Ал Найхан притежава една от най-дългите яхти, които са плавали в тези води. Известен най-вече като „шейх Мансур“, той е собственик на „Манчестър Сити“, наред с много други авоари. Дължината на яхтата е 482 фута, или 147 метра, което я прави по-дълга от някои круизни кораби. Всички сме любопитни да разберем как изглежда интериорът, но той е много затворен човек и няма никакви снимки за наше най-голямо съжаление.

Topaz Yacht / Lurssen
Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish