Южната ни съседка е домакин на невероятно, яхт преживяване

Когато говорим за яхтени състезания, много от нас си мислят за Франция, Италия  и Испания. Лазурният бряг е чудесно място за оргнизирането на подобни събития. Но знаете ли, че можете да ги откриете и много по-близо.

Само на един час път от София със самолет, в един от най-красивите градове в света, Истанбул, ще откриете Президентските яхтени състезания, който тази година се организират за втори път, а ние имахме честа да присъстваме. Ето какво трябва да знаете за събитието, ако сте фен на спиращите дъха гледки и грандиозните събития.

За Президентските яхтени състезания

Вторият кръг на състезанията за тази година, който се проведе в Истанбул, се организира от Истанбулския офшорен яхтен клуб. Събитието се радва на огромна подкрепа от различни институции, сред които Министерството на културата и туризма, Министерството на външните работи и Министерството на младежта и спорта, губернаторствата на Истанбул и Мугла.  

Кръгът в Истанбул стартира на 29 октомври, Деня на републиката на Турция, и се провежда на ослепително красивия Босфор, за да ни напомни за „Градът, който живее на два континента“. А финалът бе на 31 октовмри.

Първият кръг от състезанията тази година се проведе в град Мугла, на пистата Мармарис-Бодрум за Купата Халикарнас между 25-27 юни 2021 г.

Макар да се провежда само за втора поредна година, събитието вече е на път да се превърне в едно от най-престижните ветроходни събития в света. За разлика от миналата година, тази година за пръв път се организират състезания на два етапа – едно в Мугла и едно в Истанбул.

Събитието събира на едно място международни състезатели

Ветроходни лодки и стотици състезатели от цял свят намират своето място в състезанията, провеждани в Истанбул. Според правилата в края на двата кръга на 2-ра президентска международна яхтена надпревара, отборът, който постигне най-добро общо класиране, получи не само титлата на победител, но и Купата на президента. Етапът в Истанбул завърши с великолепна церемония по награждаване, която се проведе в хотел Atakoy Hyatt Regency на 31 октомври.

Поглед към красотите на Истанбул

Освен че идват, за да се състезават на вторите президентски яхтени състезания, участниците от цял свят ще могат да се насладят и покажат удома красотите на Турския град. Не само участниците, но и свидетелите на състезанието ще могат да се запознаят от близо със спиращите дъха гледки към Босфора, Синята Джамия, Света София и множеството културни, природни и исторически прелести, с които може да се похвали Истанбул.

Като гости на събитието, имахме удоволствието да запечатаме всички тези събития, за да ви предадем най-доброто от 2-те президенстки яхтени състезания в Истанбул. Очаквайте материал по темата в новия ни брой.

Може да разберете повече за събитието и на:
https://www.goturkiye.com/

https://gobluevoyageturkiye.com/homepage

https://sailturkey.racing

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.