Поглед към Турция: Южната ни съседка е домакин на невероятно, яхт преживяване

Когато говорим за яхтени състезания, много от нас си мислят за Франция, Италия  и Испания. Лазурният бряг е чудесно място за оргнизирането на подобни събития. Но знаете ли, че можете да ги откриете и много по-близо, в съседна Турция.

Само на един час път от София със самолет, в един от най-красивите градове в света, Истанбул, ще откриете Президентските яхтени състезания, който тази година се организират за втори път, а ние имахме честа да присъстваме. Ето какво трябва да знаете за събитието, ако сте фен на спиращите дъха гледки и грандиозните събития.

Президентски яхтени състезания в Истанбул, Турция

За Президентските яхтени състезания

Вторият кръг на състезанията за тази година, който се проведе в Истанбул, се организира от Истанбулския офшорен яхтен клуб. Събитието се радва на огромна подкрепа от различни институции. Министерството на културата и туризма, Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, губернаторствата на Истанбул и Мугла са само част от тях. 

Президентски яхтени състезания в Истанбул, Турция

Кръгът в Истанбул стартира на 29 октомври, Деня на републиката на Турция, и се провежда на ослепително красивия Босфор. Той ни напомня за „Градът, който живее на два континента“. А финалът бе на 31 октовмри.

Първият кръг от състезанията тази година се проведе в град Мугла, на пистата Мармарис-Бодрум за Купата Халикарнас между 25-27 юни 2021 г.

Макар да се провежда само за втора поредна година, събитието вече е на път да се превърне в едно от най-престижните ветроходни събития в света. Тази година за пръв път се организират състезания на два етапа – едно в Мугла и едно в Истанбул.

Президентски яхтени състезания в Истанбул, Турция

Събитието събира на едно място международни състезатели

Ветроходни лодки и стотици състезатели от цял свят намират своето място в състезанията, провеждани в Истанбул. Според правилата в края на двата кръга на 2-ра президентска международна яхтена надпревара, отборът, който постигне най-добро общо класиране, получи не само титлата на победител, но и Купата на президента. Етапът в Истанбул завърши с великолепна церемония по награждаване, която се проведе в хотел Atakoy Hyatt Regency на 31 октомври.

Президентски яхтени състезания в Истанбул, Турция

Поглед към красотите на Истанбул

Освен че идват, за да се състезават на вторите президентски яхтени състезания, участниците от цял свят ще могат да се насладят и покажат удома красотите на Турския град. Не само участниците, но и свидетелите на състезанието ще могат да се запознаят от близо със спиращите дъха гледки. Босфора, Синята Джамия, Света София и множеството културни, природни и исторически прелести, с които може да се похвали Истанбул.

Президентски яхтени състезания в Истанбул, Турция

Като гости на събитието, имахме удоволствието да запечатаме всички тези събития. Така можем да ви предадем най-доброто от 2-те президенстки яхтени състезания в Истанбул, Турция. Очаквайте материал по темата в новия ни брой.

Може да разберете повече за събитието и на:
https://www.goturkiye.com/

https://gobluevoyageturkiye.com/homepage

https://sailturkey.racing

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish