Модел на седмицата: Lagoon 55 – Възраждането на една легенда

Лодката, която кръстосва моретата вече 30 години с нов, модерен облик

Ако сте от онези любители на катамараните, които следят невероятната история на Lagoon вече повече от 30 години, името на този модел със сигурност ще предизвика приятни спомени: Lagoon 55 всъщност е първият Lagoon, пуснат на вода през далечната 1987 г. Създаден от морските архитекти Марк Ван Петегем и Винсент Лорио-Прево (VPLP дизайн), Lagoon оставя своя отпечатък и постепенно се превръща в безспорен лидер на пазара на развлекателни катамарани. 34 години по-късно повече от 6000 катамарана Lagoon, плават из моретата по цял свят. 

Трудно е да се направи сравнение между стария и новия Lagoon 55. Все пак, иновациите се намесват, а с тях идва и нуждата да се променят корпусите и външното оформление на катамарана. Въпреки това от корабостроителницата без съмнение заявяват, че Lagoon е останал верен на своите корени и ценности: да предлага безопасна и удобна ветроходна яхта. Яхта, в която животът е добър.

Когато за пръв път видите новата Lagoon 55, веднага ще забележите изцяло преработената задна част. Тя е създадена така, че да да предложи оптимална циркулация на борда, създавайки огромна тераса към морето. Кокпитът е напълно отворен, осигурявайки панорамна и непрекъсната гледка към морето.

Акцентът е поставен и върху светлината и вентилацията. Катамаранът разполага с прозорци на тавана, коитодопълват големите, вертикални прозорци, създавайки усещане за простор, толкова важно за Масимо Джино, интериорния дизайнер (Nauta Design). Самият той споделя за творението си: „Отваряме интериора за изобилие от естествена светлина, което позволява по-добра връзка с природата“.

Новият Lagoon 55 се предлага във версии с 4, 5 или 6 кабини, с големи самостоятелни бани, независимо от избраната конфигурация, Lagoon 55 предлага впечатляващи обеми, носейки реална добавена стойност в сравнение с предния модел, Lagoon 52. Lagoon 55 има модерен, елегантен дизайн, като същевременно запазва ДНК-то на марката. 

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish