МАСИМО ПЕРОТИ: Комфортът на борда е ключов за нашите клиенти!

Знаете ли че, от 1958 г. насам, Sanlorenzo, компания, регистрирана в Mercato Telematico Azionario (“MTA”), организирана и управлявана от Borsa Italiana, създава моторни яхти от най-високо качество, проектирани и произведени по мярка в съответствие със специфичните желания на своите собственици. Тези творения се открояват със своята вечна елегантност и красиви форми. Тук няма място за показност, само за изискан лукс, който се проявява при избора на размери и вниманието дори към най-малките детайли. 

Още по-впечатляващото е, че под ръководството на г-н Масимо Пероти, изпълнителен директор на Sanlorenzo, корабостроителницата премина през период на изключителен растеж, довеждайки консолидираните нетни приходи от нови яхти до ниво от 40 милиона евро през 2004 г. до 455,9 милиона евро през 2019 година.

Днес, свързваме компанията с красота, стил и изисканост, но какво се крие за това? Отговорите ще получим от самия Масимо Пероти.

Компанията стартира през 1958 г. Можете ли да ни кажете малко за нейната история? 

Sanlorenzo е основан от Джанфранко Чеки и Джулиано Пекия, които през 1958 г. откриват първата корабостроителница близо до Флоренция. Придобита през 1974 г. от Джовани Джанети, компанията, известна тогава като „Cantieri navali Sanlorenzo“, пуска своята първа лодка с корпус от фибростъкло през 1985 г., което води до забележителен растеж през 80-те и 90-те години. Този ръст довежда до преместването на централата през 1999 г. в Амелия, където и до днес се намира централата на компанията.

През 2005 г. – разчитайки на богатия си опит, натрупан в продължение на повече от двадесет години дейност в този сектор – придобих компанията от Джовани Янети, допълвайки Амелия с нов производствен обект във Виареджо. Там създаваме яхти от фибростъкло с дължина над 30 метра. По този начин от 2005 г. корабостроителницата премина през период на изключителен ръст в приходите.

През 2016 г. дойде решението за закупуване на производствената площадка в La Spezia, дом на Sanlorenzo Superyachts, и откриването на изследователски център за създаване на нови модели в Маса.

По какво се различават яхтите Sanlorenzo от тези на Вашите конкуренти?

Sanlorenzo е известен преди всичко със своята стилистична съгласуваност. Една яхта Sanlorenzo винаги ще бъде разпознаваема дори сред хиляда други лодки, благодарение на уникалните си форми и вечна елегантност.

Това, което ни отличава от останалите през всички тези години е нашата способност да създаваме яхти по мярка, съобразени със стила и нуждите на нашите собственици, непрекъснатите изследвания, извършвани по отношение на иновациите и технологиите, а също и смелостта да поемаме по нови пътища, които водят до оригинални решения. Например, ние сме първата компания в яхтения сектор, която създаде кросоувър яхта, комбинация от класическата моторна яхта и яхта тип Explorer, а също и асиметричен модел, който ни позволи да получим по-голяма използваемост на вътрешните пространства.

Известни сте с яхтите по поръчка и имате 5-етапен процес на персонализиране. Можете ли да опишете този процес?

Нашият приоритет е да се вслушваме в нуждите на клиентите. Това ни позволява да разработим проект, базиран на план за персонализираното пространство, съобразено с желанията на клиента. Проектът определя броя, размера и видовете каюти. Той също така очертава зони със специално предназначение, чиято функция е да задоволят специфичните нужди на клиента за забавление, релаксация или бизнес.

Когато започваме работа по проект, искаме да разберем всичко за начина на живот на клиента, защото целта ни е неговите вкусове, навици и стил да създадат лодката. Работим с водещи международни дизайнери, които имат за задача да пренесат личния стил на клиента на борда на неговата нова лодка. 

В този процес нищо не е стандартно. Благодарение на ръчното производство, ние гарантираме, че всеки детайл и избор, направени от нашите клиенти, се комбинират идеално с всички останали елементи. Гордеем се, че имаме екип от хора, които са висококвалифицирани да контролират всяка стъпка от производството.

Да притежавате Sanlorenzo означава да имате възможност да изберете материалите, участващи в създаването на Вашата лодка. Този избор не се ограничава до облицовката и покривните материали, а се разпростира върху елементи като мраморните плочи и различните видове дърво. Това е така, защото собствениците трябва да могат да избират всеки детайл, за да изразят най-добре своята личност. 

Този умел и сложен процес дава живот на толкова уникални модели, колкото уникални са нашите клиенти. Лодките Sanlorenzo са външен израз на стила и личността на своите собственици. 

Може да прочетете останалата част от интервюто с г-н Пероти в брой 1 на списанието. Поръчайте ТУК!

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish