Плаване около Европа? Ето кои са най-добрите пристанища, на които може да спрете!

Европа може да се похвали с много яхтени пристанища, разположени по цялата територия на континента. И все пак не на всяко място може да откриете красиви и луксозни ресторанти, които правят компания на живописни пейзажи.

Ако искате да плавате около Стария континент и се чудите къде да акостирате, за да се насладите на вкусна храна, приятна атмосфера и лукс, ето пълен списък с най-красивите пристанища в Европа. Всяко от изброените места може да се похвали със своя неповторим чар и във всяко ще откриете по нещо, което ще запомните завинаги.

Марина Grande, Капри

В момента Marina Grande е първокласно яхтено пристанище и също така най-скъпото. Marina Grande се откроява с колоритните си сгради и великолепните скали, които се издигат около мястото като защитна стена. Това кътче от Европа  може спокойно да се нарече „земен рай“. За съжаление Марина Гранде е и едно от най-натоварените яхтени пристанища в света! За да акустира на него, един собственик на яхта трябва да направи резервация няколко месеца по-рано. Марината може да побере до 30 лодки, като разполага и с пространство за суперяхти.

Уникалността на Marina Grande произтича от атрактивните и луксозни ресторанти, които ще откриете тук. Професионализъм и изключително вкусна храна – това е, което можете да очаквате от персонала на ресторантите. Тук ще можете да видите някои от най-луксозните и известни суперяхти в света.  

Марина в различни части на Европа

Port Adriano, Mallorca, Spain

Следващото в списъка е великолепното пристанище на Порт Адриано, намиращо се на югозапад от столицата на Балеарските острови, Палма де Майорка. Това е друго очарователно място с луксозни ресторанти. Той може да побере до 488 лодки с размери от 6 до 100 метра.

Това, което прави Порт Адриано уникално е, огромният избор от различни и разнообразни възможности за забавление за цялото семейство. Един от най-атрактивните хотели тук е луксозният хотел Pure Salt Port Adriano. Той може да се похвали с впечатляващи стаи, спа център, безкраен басейн и още много дейности, които ще ви донесат истинско удоволствие.

Марина в различни части на Европа

Марина di Portofino, Italy

Marina di Portofino е най-прекрасното яхтено пристанище в Италия и без съмнение е любимото място на много милиардери. В сравнение с предишните яхтени пристанища, това е сравнително малко – позволява максимум 14 акостирания + още 2 за мега-яхти. И все пак Marina di Portofino може да се похвали с живописен пейзаж и красиви сгради, които го обграждат. Това е едно от най-атрактивните яхтени пристанища в целия свят.

Марина в различни части на Европа

Марина di Porto Cervo, Sardinia

Понастоящем Marina di Porto Cervo е второто най-скъпо яхтено пристанище в света и може да се похвали с фантастични нощни клубове. Ако търсите луксозен престой и много забавление, това е вашето място. Пристанището може да побере до 60 суперяхти с размер до 100 метра. Това, което прави Marina di Porto Cervo толкова привлекателно, са луксозните хотели и заведения, които ще откриете тук.

Марина в различни части на Европа

Ibiza Magna, Ibiza

Ibiza Magna е друго луксозно и атрактивно яхтено пристанище на Балеарските острови. Както може би се досещате, Ibiza Magna е известна със своя нощен живот и клубове. Уникалността на Ibiza Magna произтича от нейните запомнящи се партита. Те обикновено се провеждат през разгара на сезона през септември.

Марината побира яхти и суперяхти с дължина до 60 метра. Мястото е магнит за млади и богати хора, които са силно привлечени от ресторантите и нощния живот. Един от най-известните нощни клубове там се нарича Pacha и веднъж посетили го, непременно ще искате да се върнете.

Марина в различни части на Европа

Marina Miraggio, Greece

Ако търсите пълноценна релаксация и бягство от ежедневната суматоха и работа, определено няма да сбъркате, като посетите Марина Мираджио в Гърция. Това е едно от най-естествените яхтени пристанища в света. То е създадено с цел да позволява на собствениците на яхти да акустират спокойно като в същото време не замърсява околоната среда.

Марината може да побере до 81 яхти до 40 метра и може да впечатли гостите си с очарователни хотели и спа процедури, които ще ви накарат да се отпуснете и да се насладите на момента.

Марина в различни части на Европа
Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish