Капри: Островът, който ще ви пренесе в рая на Средиземноморието

По света има над сто дестинации, където можете да се отпуснете и да се насладите на летните дни, така че защо да изберете южния италиански остров край бреговете на Соренто? Ето седем причини, които правят остров Капри по-специален от всички останали:

Къпете се като древния император Тиберий

Синята пещера, която е главната туристическа дестинация в Капри, е била лична спирка за къпане на един от най-ранните римски императори – Тиберий. Тя е скрито съкровище във вътрешността на пещера и излъчва навсякъде тази почти неземна синя светлина.

Посетете Фараглиони

Запознайте се със Стела, Фараглионе ди Мецо и Фараглионе ди Фуори или Скополо – трите скални образувания, които се извисяват само на метри от южния бряг на Капри. Може би сте по-запознати с другото им име – „Зъбите на чудовището“, но в тази красива гледка няма нищо „чудовищно“.

Вижте Via Krupp via Giardini di Augusto

За да не стане объркване, Via Krupp (в превод от италиански означава улица) е известна като името на дълъг и криволичещ каменен път. Най-добрият начин да го видите е първо да се изкачите по Giardini di Augusto и след това да погледнете надолу. Погледът отгоре на този път определено е достоен за Instagram. Но ако сте си взели добри обувки за ходене, непременно се насладете и на зигзагообразния път. Макар че първо ще трябва да проверите дали е отворен, защото през повечето време е затворен заради падащи камъни.

Giardini di Augusto е ботаническата градина на острова. Ако не сте почитатели на флората, можете да се изкачите там, за да се насладите на гледката към Via Krupp, както вече споменахме, както и към Монте Соларо и Фараглиони.

Монте Соларо

Най-високата точка в Капри, Монте Соларо, е на около 589 метра над морското равнище. За да стигнете до нея, можете да направите добър преход, а ако нямате време, можете да вземете седалков лифт. Достигането на върха отнема около 12 минути за разлика от поне един час, прекаран в пешеходен преход. Гледката тук е спираща дъха, някога са я наричали гледка на боговете (на Римската империя).

Пътуване във времето във Villa Jovis

Знаем колко харизматични са били римляните с девствените си бели рокли, отпиващи от качествено вино и изискани храни. Е, поддържайте въображението си, защото то ще ви е необходимо, когато посетите руините на Villa Jovis, анклава на император Тиберий, докато сте на Капри.

Насладете се на Arco Naturale

Нищо не е по-хубаво от това да се отдалечите от претъпканата Пиацаета и да се насладите на буйната зеленина и живописния изглед, които Капри предлага. Можете да се възползвате максимално от това, като се изкачите на Arco Naturale.

Яжте салата Капрезе

Никога не може да си тръгнете от остров Капри, без да се насладите на салатата, кръстена на него! Макар и много проста, това е най-италианската салата, която можете да опитате. Състои се от прясна моцарела, зрели домати, пресни листа босилек, зехтин и малко морска сол.

Готови ли сте вече за едно пътуване до остров Капри?

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish