Земен Рай: Ето защо да отплавате към Сейнт Бартс

Повече луксозни яхти, отколкото в Миконос. Повече красавици, отколкото в Дубай. Повече спиращи дъха плажове, отколкото на Малдивите. Повече луксозни хотели, отколкото в Лондон. Това, и още много, е Сейнт Бартс. 

Сейнт Бартс е достатъчно близко, за да не предизвиква с немислимо дълго пътуване, но и достатъчно далеч, за да е онова прелестно кътче, където сме отдалечени от грижите и обичайните проблеми и предизвикателства, с които се сблъскваме у дома. Френски шик, съчетан с дивата красота на Карибите – това с няколко думи е вълшебният остров, станал синоним на екзотика и лукс. Островът е любима дестинация на jet setters от всички краища на света особено около Коледа и Нова година, когато пристанището в Густавия, столицата на острова, е препълнено със суперяхти. Но въпреки блясъка и присъствието на множество представители на световния елит, Сейнт Бартс съумява да не се усеща вулгарен или претенциозен, а напротив – от него се усеща дъх на екзотични цветя и тих лукс. 

Ако се опитвате да намерите рая на земята, то това без съмнение е Cheval Blanc St Barth’s. Хотелът, част от LVMH group, прилича на декор на френски филм от 60-те. От прозореца на вълшебната си вила, гледката от която е сякаш оживяла опаковка на Баунти, можете да наблюдавате най-различни посетители. Украинки с Birkin под ръка и оскъден бански до бохо момичета с широки рокли и коси, пълни с пясък – палитрата на света е пред очите ви. Всъщност както и цветовете му – от тюркоазено синьо до искрящо бяло, очите ви няма да се изморят да съзерцават прелестните гледки, които ще откривате ден след ден. Ако предпочитате парти атмосфера и по-алтернативни типажи около себе си, Eden Rock е вашето място. Хотелът е легендарен за острова и дори да не отседнете в него, обяд или вечеря там са абсолютно задължителни. 

Да откриете всяко кътче на острова е истинско удоволствие, защото до всяка точка няма да прекарате в път повече от 20 минути. Изборът за плажове, ресторанти и барове е безграничен – трудно може да помислите за вид кухня, музика или развлечение, което да не можете да откриете, и не просто поставено някъде, а вплетено в културата и естетиката на острова.  

За разлика от много други карибски острови, които формират идентичността си около интересите на туристите, Сейнт Бартс е всичко друго, но не и туристически. Той е стилен без да се старае, също като красива парижанка, която не полага никакви усилия да впечатлява мъжете, тъй като знае, че те вече са нейни. Недостъпността му и липсата на летище за международни полети привлича определен тип клиентела, готова да вземе полет с прекачване от най-близкото съседно летище – Сен Мартен, или просто да пристигне с частен самолет. 

Говорейки за пристигане, друг начин да се появите със стил в магичния карибски остров, и особено предпочитан от честия посетител Роман Абрамович, е с яхта. Впечатляващата красавица на руския милиардер често си прави компания със яхтите на Бернар Арно и Дейвид Гефен. Гефен, чиято луксозна яхта разполага с фитнес, винарска изба и киносалон, миналата година предизвика оживени коментари с факта, че се самоизолира на яхтата си в непосредствена близост до именно Сейнт Бартс и заяви, че така ще се спаси от коронавируса. 

Ако решите да не останете незабезязан и да вземете яхта под наем, Сейнт Бартс ще предложи многобройни варианти мечтата ви да се изпълни, и то във възможно най-кратки срокове. Разположено удобно точно срещу всички популярни заведения и луксозни бутици, пристанището в Густавия ще ви даде всички възможности бързо да се популяризирате сред местните. Взимането на яхта ще улесни и достъпа до всички вълнуващи водни спортове и възможности за гмуркане и дайвинг, които съседните острови – Сен Мартен, Антигуа, Барбуда и други предлагат. Каране на кайтсърф, каяк, сърф, плаване, риболов – надали има занимание, свързано с море или океан, което водите на Карибите не могат да ви предложат. 

Независимо колко време прекарате на острова – седмица, десет дни или месец, няма да е достатъчно. Островът няма да ви доскучее като Сейшелите или Малдивите, но и няма да ви измори като голям град. Сейнт Бартс е съвършеният баланс на култура и натура, взиране в простора и активно забавление. Важно е да знаете, че където и да сте ходили до момента, в Сейнт Бартс има опасност да се влюбите силно и невъзвратимо и топлите води на Карибско море постоянно да ви теглят натам. 

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish