Земен Рай: Ето защо да отплавате към Сейнт Бартс

Повече луксозни яхти, отколкото в Миконос. Повече красавици, отколкото в Дубай. Повече спиращи дъха плажове, отколкото на Малдивите. Повече луксозни хотели, отколкото в Лондон. Това, и още много, е Сейнт Бартс. 

ето защо да отплавате към сейнт бартс

Френски шик

Сейнт Бартс е достатъчно близко, за да не предизвиква с немислимо дълго пътуване. Но е и и достатъчно далеч, за да е онова прелестно кътче, където сме отдалечени от грижите. Където обичайните проблеми и предизвикателства, остават на заден план. Френски шик, съчетан с дивата красота на Карибите – това с няколко думи е вълшебният остров, станал синоним на екзотика и лукс. Островът е любима дестинация на jet setters от всички краища на света. Особено около Коледа и Нова година пристанището в Густавия, столицата на острова, е препълнено със суперяхти. Но въпреки блясъка и присъствието на множество представители на световния елит, Сейнт Бартс съумява да не се усеща вулгарен или претенциозен, а напротив – от него се усеща дъх на екзотични цветя и тих лукс. 

Открийте и резервирайте своята стая на това райско кътче!

ето защо да отплавате към сейнт бартс

Къде да отседнете?

Ако се опитвате да намерите рая на земята, то това без съмнение е Cheval Blanc St Barth’s. Хотелът, част от LVMH group, прилича на декор на френски филм от 60-те. От прозореца на вълшебната си вила, гледката от която е сякаш оживяла опаковка на Баунти, можете да наблюдавате най-различни посетители. Украинки с Birkin под ръка и оскъден бански. Бохо момичета с широки рокли и коси, пълни с пясък. Тук палитрата на света е пред очите ви. Всъщност както и цветовете му. От тюркоазено синьо до искрящо бяло, очите ви няма да се изморят да съзерцават прелестните гледки, които ще откривате ден след ден. Ако предпочитате парти атмосфера и по-алтернативни типажи около себе си, Eden Rock е вашето място. Хотелът е легендарен за острова и дори да не отседнете в него, обяд или вечеря там са абсолютно задължителни. 

Да откриете всяко кътче на острова е истинско удоволствие. До всяка точка няма да прекарате в път повече от 20 минути. Изборът за плажове, ресторанти и барове е безграничен. Трудно може да помислите за вид кухня, музика или развлечение, което да не можете да откриете, и не просто поставено някъде, а вплетено в културата и естетиката на острова.  

ето защо да отплавате към сейнт бартс

Далеч от тълпите туристи

За разлика от много други карибски острови, които формират идентичността си около интересите на туристите, Сейнт Бартс е всичко друго, но не и туристически. Той е стилен без да се старае. Той е като красива парижанка, която не полага никакви усилия да впечатлява мъжете, тъй като знае, че те вече са нейни. Недостъпността му и липсата на летище за международни полети привлича определен тип клиентела, готова да вземе полет с прекачване от най-близкото съседно летище – Сен Мартен, или просто да пристигне с частен самолет. 

До Сейнт Бартс с яхта

Говорейки за пристигане, друг начин да се появите със стил в магичния карибски остров, и особено предпочитан от честия посетител Роман Абрамович, е с яхта. Впечатляващата красавица на руския милиардер често си прави компания със яхтите на Бернар Арно и Дейвид Гефен. Гефен, чиято луксозна яхта разполага с фитнес, винарска изба и киносалон, миналата година предизвика оживени коментари с факта, че се самоизолира на яхтата си в непосредствена близост до именно Сейнт Бартс и заяви, че така ще се спаси от коронавируса. 

ето защо да отплавате към сейнт бартс

Ако решите да не останете незабезязан и да вземете яхта под наем, Сейнт Бартс ще предложи многобройни варианти мечтата ви да се изпълни. И то във възможно най-кратки срокове. Разположено удобно точно срещу всички популярни заведения и луксозни бутици, пристанището в Густавия ще ви даде всички възможности бързо да се популяризирате сред местните. Взимането на яхта ще улесни и достъпа до всички вълнуващи водни спортове и възможности за гмуркане и дайвинг, които съседните острови – Сен Мартен, Антигуа, Барбуда и други предлагат. Каране на кайтсърф, каяк, сърф, плаване, риболов – надали има занимание, свързано с море или океан, което водите на Карибите не могат да ви предложат. 

Открийте и резервирайте своята стая на това райско кътче!

ето защо да отплавате към това райско кътче

Независимо колко време прекарате на острова – седмица, десет дни или месец, няма да е достатъчно. Островът няма да ви доскучее като Сейшелите или Малдивите, но и няма да ви измори като голям град. Сейнт Бартс е съвършеният баланс на култура и натура, взиране в простора и активно забавление. Важно е да знаете, че където и да сте ходили до момента, в Сейнт Бартс има опасност да се влюбите силно и невъзвратимо. Тогава топлите води на Карибско море постоянно ще ви теглят натам. 

Прочети още: Cala del Forte Marina: Перлата на Средиземноморието

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish