Джеф Безос и неговата мега яхта за 500 милиона долара 

Когато си най-богатия човек в света, луксът, скъпите вещи и вниманието на медийте са част ежедневието ти.  И когато решиш да похарчиш 500 милиона долара за следващата си яхта, няма как да не приковеш погледа на света към себе си. 

Точно това се случва в живота на Джеф Безос, който е на път да посрещне новата си мега яхта. Но основателят на Амазон не просто купува поредната скъпа играчка. Фантастичната яхта, която се очаква да докосне морето през 2022 чупи няколко световни рекорда. Ето кои са те и какво прави тази яхта толкова специална, че предизвика вълна от внимание, насочена към Безос. 

Наречена Y721, този внушителна яхта е проектирана по поръчка от холандския строител Oceanco и в момента се намира в Холандия за довършителни работи. С дължина от 417 фута, което се равнява на почти 130 метра, Y721 е най-голямата ветроходна яхта в света и най-дългият плавателен съд, построен някога в Холандия. Сред характеристиките на Y721 можем да забележим черен корпус, класическа форма, три големи палуби и три мачти.

Нова ера в яхтинга

Според запознати, Y721 ще промени тотално света на яхтинга, благодарние на своите дизайн и иновации. Това е лодка, която събира в себе си най-новите и най-модерни технологии, някои от които за пръв път ще бъдат поместени на яхта. Y721 поставя нов стандарт, който всички супер яхти ще следват след години, когато станат по-достъпни. В момента, само някой с богатство близко до това на Безос може да си позволи нещо подобно.

Твърди се, че суперяхтата е създадена по модел на емблематичната за Oceanco, Black Pearl, за която се твърди, че е една от най-големите и най-екологични ветроходни яхти в света. Тя може да прекоси Атлантика, без да изгори дори един литър изкопаемо гориво. 

Очаква се Y721 да се докосне до морските вълни през 2022, когато приключат довършителните работи в Албласердам.

Но това не е всичко…

Въпреки това, Y721 е само една от двете нови лодки за Безос: Той също така е поръчал кораб в сянка, наречен YS 7512 от строителя Damen Yachts. Този поддържащ кораб е с дължина 246 фута, или 75 метра, и побира 45 души допълнителен екипаж и гости. Освен това ще разполага с хеликоптерна площадка и място за срещи. На него ще има огромно място за съхранение на многобройните водни играчки на Безос, с оборудване за гмуркане, джетове и водни ски, водни пързалки и дъски за сърф. Корабите в сянка са нарастващо явление в индустрията на суперяхтите и са още една допълнителна играчка, която собствениците им искат да имат.

Няма съмнение, че Безос ще плава в открито море с пълна сила и стил през 2022 г. Но наистина, има ли друг начин, когато имате повече пари от всеки друг в света и също така привличате безкрайно много внимание към себе си?

Няма коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

BulgarianEnglish